Tässä on nyt parin viime viikon aikana tullut kaikkea uutta tietoa, mitä en saanut ennen lomamatkaani päivitettyä. Palasin siis tuossa keskiviikkona viikon matkalta Shanghaista. Oli mielenkiintoista nähdä aivan erilainen maa ja kulttuuri, mutta tietysti koiraihmisenä ihmettelin, että noin 17 miljoonan asukkaan kaupungissa näin viikon aikana vain noin 10 koiraa, ja nekin koirat joita näin, kulkivat omistajiensa kanssa keskustassa aivan vapaina, vaikka ympärillä vilisi turisteja ja muita ihmisiä.

Mutta takaisin vekaroihin. Veetiltä ehdin laittaa ylös nuo lonkka- ja kyynärtulokset, mutta en vielä siihen laittanut, että kun saatiin terveen paperit, niin varmistui, että Veetistä tulee isä yhdelle pentueelle tämän vuoden aikana. Lisätietoa löytyy nartun omistajan ja pentueen kasvattajan sivuilta osoitteesta  www.kolumbus.fi/mimosan.

Sain myös Veetin ilmoitettua luonnetestiin, joka on toukokuun lopussa. Jos sitten saataisiin myös se muotovalion arvo haettua, koska jäljelle päästään kuitenkin kisaamaan vasta ensi vuoden puolella. Katsotaan nyt, jos saataisiin myös BH-koe käytyä viimeistään kesän/syksyn aikana.

Jälkitreenejä ei olla vielä saatu aloitettua, koska lunta on vielä maassa. Nyt vaan odotan että se sulaa pois. (Varsinkin kun Shanghaissa tottui jo lämpimämpiin ilmoihin ja keväiseen säähän, parhaimmillaan läpötila oli siellä 20 asteessa.)

Näyttelyistä muita en ole vielä ehtinyt katsomaan, mutta keväällä on ainakin Lahti Kv tulossa, ja sitten myös kesäkuun lopulla Hämeenlinna Kv. Mutta muuten on vielä vähän kesken. On tullut suunniteltua enemmän tuota tokopuolta.

Ja sitten vähän treenaamisesta. Eilen treenattiin Veetin kanssa tokoa vähän. Oli tullut tuon minun matkani vuoksi melkein kahden viikon tauko, mutta oli hyvä huomata, että seuraamisessa ennen matkaa opittu paikka oli saatu pysymään. Kuitenkin Veeti vieläkin on vähän outona tuosta remmistä, ja näyttää seuraamisessa silloin todella alistuneelta ja vähän hiipivän. Ja tuli sitten testattua ilman remmiäkin, jolloin seuraaminen muuttui heti innostuneemmaksi. Mutta yritän nyt treenata pääasiassa tuon remmin kanssa, koska siinähän täytyy myös BH-kokeessa seurata se toinen osuus. Kuitenkin samalla ensimmäisen tokokokeen lähestyessä, en uskalla ihan täysin treenata vain remmin kanssa, koska tokokehässä on oltava taas vapaana. Ehkä tässä löytyy vielä kultainen keskitie.

Eilen varmistelin myös liikkeestä seisomista, mikä on ollut meillä se ehkä vähiten treenattu ja siten vaikein liike, mutta nyt sekin onnitui mainosti ja vielä pelkällä äänikomennolla, eli ei tarvinnut käyttää kättä apuna. Nyt vaan täytyisi saada ilmottauduttua vielä pariin kokeeseen keväälle, mutta tuo matkan aiheuttama väsymys on saanut unohtamaan pari muutakin asiaa, kun vaan tokoilmot.

Lopuksi vielä tuosta vahemmasta eli Vilistä. Vili on nyt nauttinut lämpenevistä kevätpäivistä nukkumalla olohuoneessa aina siinä paikassa, mihin aurinko paistaa. Saas nähdä missä vaiheessa se haluaisi jo uloskin aurinkoon nukkumaan. Yleensä silloin on vielä ollut lunta maassa. Vili on alkanut nyt leikkimään yhä enemmän veljeni setterin Larann kanssa, ja sillä kaksikolla on mitä ihmeellisempiä tuijotus- ja leikkimiskisoja aina välillä. Eli kyllä se vanhakin vielä jaksaa.

Tästä jatketaan sitten treenaamista ja toivotaan, että lumet sulaisi pian pois, niin päästään metsään jäljelle.