Ei sitten tän päivän treenit sujuneet ihan odotetusti. Tänään olis ollu bh-tähtäävillä treenin aiheena luoksetulo, jonka Veeti jo osaa, joten mentiin sitten (tänään ainoana) pk-tottelevaisuusliikkeitä treenaamaan. Siinä aiheena oli nouto. Ja kun meillä toi nouto ei oo ihan kunnossa, niin aattelin, että sieltähän saa vinkkejä.

Niin ei taidettu siihen noutoon asti oikein päästä, kun piti näyttää miten Veeti noutaa lelun (Veetin mielipide asiasta evvk), miten otetaan kapula suuhun (Veeti: evvk), noh sitten, miten leikitään (Veeti edelleen evvk). Kentällä oli miljoona kiinnostavampaa hajua (sulaneet lumet on niin ihania, kun ne paljastaa kaikenlaisia eri hajuja), ääntä, lintua ja tietysti muita koiria. Mikä oli mulle tietysti erittäin turhauttavaa... Kun siinä hajujen, äänien ja muiden ärsykkeiden maailmassa minä, lelu ja namit jäivät toiseksi.

Treenit lopetettiin sit siihen, että kun (joskus vihdoinkin) Veeti lopetti sen ympäri pyörimisen ja otti omaehtoisesti kontaktin, niin se sai siitä palkan. Ja sain kyllä muuten lisää hyviä vinkkejä siihen, miten noutoa voi treenata itsekseen.

Mutta nyt aion ihan varuiksi käydä treenaamassa päivisin noita tokoliikkeitä kisaa varten vähän eri kentillä ku mihin ollaan totuttu. Koska en aio luottaa siihen, että tänään olis ollu huono päivä tms, ja että se sujuis ens kerralla paremmin. Vaan otetaan aktiivisesti mukaan varuiksi myös se, että vieraassa paikassakin keskitytään.

Mutta eniten tämä jäi minua ärsyttämään. Veetin mielestä oli varmaan todella kivaa käydä katselemassa lintuja, kuuntelemassa ääniä ja seuraamassa muiden koirien touhuja.