Eli ollaan nyt kaksi kertaa ehditty käymään tämän kesän ohjatussa tokoryhmässä Tamskissa. Ryhmässä on alo/avo kilpailevia koirakoita. Treenit on pääasiassa sujunut hyvin, ainoastaan viime maanantaina Veeti oli vähän vetämätön (se ei vaan ollu meidän päivä) Nyt ollaan sitten treenattu ryhmässä pääasiassa hyppyä, paikallamakuuta ja sitten ihan itsekseen treenattu jääviä liikkeitä.

Tainalta (Kössin omistaja) ollaan saatu hyvin apua tässä treenissä ja Taina ja Jenni jäivät tänäänkin katsomaan ja kuvaamaan Veetin ja mun suoritusta kokeessa. Siitä kiitosta heille, eipä tarvinnut stressata yksin siellä.

Mutta sitten tämän päivän koe. Koko koe sujui kyllä odotettua paremmin, ja ensi kerralla ei itse ehkä jännitä niin paljoa, kun on kerran jo kokeessa ollut. Tämän päivän koehan oli meille molemmille aivan ensimmäinen. Vilin kanssa en koskaan tokossa kisannut.

Alku (10 luoksepäästävyydestä) ja sitten paikallamakuu (arvosana 8) sujuivat hyvin. Paikallamakuussa Veeti jäi vähän vinoon asentoon, mistä lähti piste, ja sitten nousi istumaan ennen kun sain luvan antaa sivu-käskyn, josta lähti toinen piste. Mutta Kokonaisuutena Veeti pysyi hyvin koko ajan maassa.

Sitten seuraaminen kykettynä (7), jossa Veeti oli vähän nukuksissa aluksi, mutta ensimmäisen käännöksen tullessa vasemmalle Veeti yllättyi käännöksestä ja heräsi, jonka jälkeen Veeti seurasi mielestäni erinomaisesti. Vapaana seuraaminen sujuikin sitten mielestäni aivan upeasti, josta tulikin sitten arvosanaksi 9.

Maahan meno seuraamisen yhteydessä ei ollut tänään parhaimmillaan ja annoin todella herkästi uudestaan maahan-käskyn, koska parempi ottaa miinusta pisteistä kuin kokonaan nolla. Joten tästä tuli arvosanaksi 6,5. Luoksetulon sössin itse, kun hermoilin niin paljon, että meinasin unohtaa antaa Veetille aluksi paikka-käskyn, ja annoin sen myöhässä, josta johtuen Veeti ehti vähän nostaa takapuolensa ilmaan. Mutta varsinainen luoksetulo oli mielestäni todella upea, ja sen tuomarikin totesi. Arvosanaksi sen alun vuoksi 5. Seisominen seuraamisen yhteydessä meni sitten tuota maahanmenoa paremmin, ja siitä arvosanaksi 9. Miinusta tuli siitä, että Veeti alkoi haistelemaan maata juuri ennen seiso-käskyä, ja jäi parin askeleen aikana vähän jälkeen seuraamisessa. Mutta sen haistelun vuoksi Veeti kuitenkin pysähtyi todella nopeasti, koska vauhti oli hitaampi.

Estehyppy olikin sitten ainoa este, joka meni täysin nollille. Voi olla, että tämä johtui siitä, että olen aina hyppyä treenatessa käynyt laittamassa Veetille namin valmiiksi esteen toiselle puolelle. Ja nyt kun en siellä käynyt, niin Veeti meni esteelle, katsoi sen yli ja kiersi sivulta. Ihan kuin tarkistaen, että onko se nami siellä.

Mutta huomisissa tokotreeneissä täytyy sitten taas ottaa tuota hyppyä, ja niin, että siellä on se nami. Täytyy pyytää kouluttajaa se sinne laittamaan, ettei Veetille jää mielikuvaa, että namin olemassaolo riippuu siitä, käynkö minä siellä esteen toisella puolella vai en. Koska kokeessa en voi siellä käydä.

Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen, sillä tosiaan oli molempien elämän ensimmäinen koe. Ja ensi kerralla en itse jännitä niin paljoa, koska tiedän mitä siellä kehänauhojen sisällä tehdään tarkallee. Tuloksena lopulta 138 pistettä ja 3-tulos.

Mutta tästä on hyvä jatkaa, meillä on onneksi vielä ainakin neljä kisaa toukokuussa ja varmaan vielä pari kesäkuun puolella.

Veetin isän Kössin koe meni kanssa hyvin, ja saivat voittajaluokasta 2-tuloksen.