Tänään oltiin sitten Orivedellä tokokokeessa. Koe meni olosuhteet huomioiden erinomaisesti ja olen erittäin tyytyväinen Veetin toimintaan, vaikka tuli siellä kehässä kaikenlaista touhuttua.

Alun paikallamakuu sujui samantyylisesti kuin viikko sitten Ikaalisissa. Luoksepäästävyydestä 10. Paikallamakuussa Veeti pysyi nätisti paikalla, tällä kertaa vielä suorassa, mutta nousi maasta ylös kun tulin vierelle, joten tuloksena 8,5. Muutenkin Veeti oli koko tuomarin puhuttelun aikana kerännyt kierroksia, seurannut takaa lähtevää autoa, meinannut kierähtää selälleen ja käynyt jo pari kertaa maakuulla maassa. Täytyy harjoitella ihan pelkästään sivulla istumista pitempiä aikoja, niin että tapahtuu ympärillä kaikkea, jotta saan Veetin rauhoittumaan seuraavassa kokeessa.

Paikallamakuun aikana oli onneksi vielä ihan kuiva keli, sillä yksilöliikkeissä meillä ei enää ollut. Juuri edellisen koirakon viimeisten liikkeiden aikana alkoi satamaan vettä. Tämä sade ei edellisen koirakon liikkeitä enää haitannut, mutta ennen kun me pääsimme aloittamaan omat yksilöliikkeet, satoi jo ihan reippaasti ja vielä pieniä raemaisia, teräviä pisaroita. Veetihän ei tästä tykännyt yhtään, vaan laittoi korvat luimuun ja oli jo pakittamasta kehästä ennen yksilöliikkeiden aloittamista. Vettä tuli sen verran reippaasti, että ennen kun saatiin edes seuraamisia tehtyä, oli Veetin turkki jo täysin märkä ja huomasi, ettei Veeti tosiaan tykännyt tilanteesta. Hihnassa seuraaminen tästä kärsi eniten, sillä sitä ei todellakaan voinut mielestäni seuraamiseksi kutsua, Veeti kun kulki metrin etäisyydellä minusta koko ajan. Mutta saatiin siitä sentään arvosteluksi 5. Tuli siinä jossain vaiheessa annettua Veetille kaksoiskäskykin varmaan, koska mitään kontaktia ei ollut. Vapaana seuraaminen meni muuten paremmin, sillä sitä pystyi sanomaan jo seuraamiseksi, mutta eihän Veeti sitten halunnut istua ensimmäisellä kerralla kun liike pysäytettiin. Mutta siihen seuraamiseen olen olosuhteet huomioiden todella tyytyväinen. Arvostelu 6,5. 

Liikkeestä maahan menossa en nyt muista edes mitä tuomari sanoi arvostelun syyksi, olikohan niin, että Veeti nousi taas maasta heti kun palasin viereen tms. Tuolloin kehässä tuli vaan odotettua sitä kiitos-sanaa, jolloin sain kehua Veetiä hienosta tekemisestä, ja siitä, että se suostui tekemään tuolla säällä. Arvosteluksi kuitenkin myös 6,5. 

Sitten tuli meidän tänään onnistunein liike, joka Veetillä on aina upea (vaikka näin itse sanonkin), ja tällä kertaa kun en sössinyt itse käskytyksen kanssa, niin arvosteluna puhdas 10. Mielestäni täysin ansaittu.

Liikkeestä seisomisen aikana huomasi, ettei Veeti enää todellakaan halunnut olla kentällä, sillä se jäi jo ainakin puolisen metriä minusta taakse seuraamisen aikana. Mutta pysähdyksen se teki kuitenkin heti, joten saimme tästä edes arvosteluksi 5,5.

Viimeisenä esteenä ollut hyppy tuli tällä kertaa tehtyä, annoin kylläkin varuiksi Veetille kaksoiskäskyn, eli näytin myös kädellä. Kunnon seisomista siellä takana ei oikein ollut, vaan Veeti haisteli esteen takana maata etsien sitä namia, joka hypyn toisella puolella on aina ollut. Mutta saimme tästäkin sentään pisteet, arvosteluksi 6,5.

Kokonaisvaikutelmaan vaikutti sekä alun tuomarinpuhuttelun aikana tehty häsläys että tuon sateen tuona innostuksen puute, mutta arvosteluksi kokonaisvaikutuksesta 7. Tuomari kyllä kehui Veetin täysin siitä, että se kuitenkin teki liikkeet, vaikka ilmiselvästi keskittyminen näytti olevan sateen vuoksi vaikeaa. Ja sanoi vielä, että nyt Veeti ansaitsee kokonaisen oman makkaran tästä suorituksesta. Ja kyllä Veeti saikin tänään paljon, paljon herkkuja. Loppupisteet oli 145,5 ja sillä kakkostulos, eli parannettiin kuitenkin Ikaalisiin nähden. Yhtään liikettä kun ei mennyt täysin nollille.

Mutta sitten ensi viikonloppuna onkin kaksi koetta. Lauantaina Pirkkalassa ja sunnuntaina Luopioisissa. Niitä odotellessa.