Olipas kiire sekä viime viikonloppuna että kuluneella viikolla, enkä ehtinyt näiden tokokokeiden tuloksia kertomaan. Ja ei niissä nyt mitään kovin ihmeellistä kerrottavaa olekaan. Yksikään ei oikein nappiin mennyt, koska Veeti on nyt oikeasti ymmärtänyt sen, että tuolta kokeesta ei saa namia läheskään niin usein kuin normaalisti, joten keskittymiskyky on enää vain murto-osa entisestä. Nyt ollaankin sitten näiden kolmen kokeen jälkeen treenattu enimmäkseen vaan sitä, että namin saa ulkopuolelta kiposta, eikä kädestä. Mutta tässä silti vähän jokaisesta kokeesta.

16.5. Pirkkala

Luoksepäästävyys 10, ja paikallamakuu ihan ok siihen asti kunnes palasin Veetin luo, koska tällöin Veeti nousi ja lähti noin metri-puolitoista taaksepäin jotain haistelemaan. Hain Veetin sitten sieltä takaa ja päästiin kuitenkin istumaan, mutta oikein yllätyin kun silti saatiin arvosana 8, koska olin jo melkein varma, että se meni tuosta nollille.

Olisi ehkä pitänyt jo tuosta huomata, että tuolloin ei Veetin mielestä ollut kovin hyvä päivä, mutta tajusin sen vasta yksilöliikkeiden aikana. Veeti alkoi seuraamisissa jäämään taakse ja lähtemään sivuille, kunnes vapaana seuraamisessa jatkoi viimeisen pysähdyksen jälkeen matkaansa vielä eteenpäin katsomaan jotain. (Siellä kehän toisen reunan takana oli laitettu muovinauhaa noin metrin korkeudella puuhun, joka väpätti tuulessa.) Tämän seurauksena Veeti kuitenkin irtosi liikaa, koska kävi kehänauhojen päällä, ja siksi vapaana seuraaminen 0, hihnassa seuraaminen 7.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä onnistui tuossa kokeessa parhaiten (9.5), vaikka saatiinkin vähän huomautusta siitä, että Veeti menee maahan istumisen kautta. Pitäisi nyt harjoitella, että Veeti oppii menemään suoraan maahan. Luoksetulo sujui myös ihan ok, paitsi Veetin liike eteen tultaessa oli sen verran vino, että arvosanaksi 8.5. Liikkeestä seisomiseen Veetin keskittymiskyky ei enää riittänyt, vaan Veeti meni siihen puolittain pötköttävään asentoon maahan (0). Hyppyä ei enään sitten saatu ollenkaan suoritettua (0). Kokonaisvaikutelma tuossa kokeessa 6. Joten yhteispisteet 98.5 eli ei tulosta.

Tässä yksi kuva vielä alun hyvästä seuraamisesta. Kuvaajana Jenni Sara-aho.

1243106443_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

17.5. Luopioinen

Tässä kokeessa Veeti teki tähän asti parhaimman paikallamakuun, sillä Veeti pysyi maassa kunnes annoin sivulle käskyn, eikä noussut yhtään aikaisemmin. Asento oli vähän vino, minkä vuoksi arvosana 9. Luoksepäästävyys 10.

Yksilöliikkeet eivät enää Luopioisissa sujuneet yhtä hyvin kuin Pirkkalassa, vaikka kehän ulkopuolella ne sujuivat aivan upeasti. Hihnassa seuraaminen meni vielä jotenkin ok, päivän muihin liikkeisiin verrattuna, arvosana 6. Mutta sitten vapaana seuraamisessa Veeti kävelii koko ajan puolesta metristä metriin minun takana, joten sitä ei oikein kunnon seuraamiseksi voinut enää kutsua. Veeti jäi jopa loppuvaiheessa seisomaan paikalleen viimeisen täyskäännöksen jälkeen. Arvosanaksi vapaana seuraamisesta 0. Otimme vielä liikkeestä maahan menon, joka ei myöskään onnistunut vaan meni nollille, jonka jälkeen itse keskeytin suorituksen. Tämän jälkeen mentiinkin Veetin isän Kössin omistajan Tainan kanssa treenaamaan tuota ulkopuolella olevaa palkkaa.

Tässä vielä kuva Luopioisten kokeen alusta. Kuvaajana Taina Tamminen.

1243106590_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

21.5. Tampere

Vähän jo mietin, oliko tämä koe liian pian, mutta kun sinne oli ilmoittauduttu, niin ei oikein viitsinyt menemättä jättää. Koe oli onneksi oman seuran järjestämä ja siksi Tampereella. Ja oli se Veetille kaikesta huolimatta hyvää harjoitusta, koska siellä oli enemmän häiriöitä kuin missään muualla.

Aloitus paikallamakuulla meni ihan hyvin. Luoksepäästävyys taas 10, mutta paikallamakuusta Veeti lähti taas minun palatessani Veetin luo (arvosana 5). Ja vaikka Veeti sieltä lähtikin, niin tässä kokeessa se ei kyllä haitannut, sillä aivan vieressä tehtiin voittajaluokan yksilöliikkeitä, minun selkäni takana evl:n yksilöliikkeitä ja Veetin takana kasattiin match showta ja oli paljon muita ihmisiä ja elämää. Varsinaisesti tämä oli ainoa koe, jossa olen oikeasti jännittänyt sitä, pysyykö Veeti paikallaan koko kaksi minuuttia. Muissa kokeissa olen enemmän jännittänyt sitä, pysyykö Veeti paikallaan kun palaan viereen.

Yksilöliikkeet sujuivat vähän samaan malliin kuin edellisissäkin kahdessa kokeessa, mutta vähän nousua on jo huomattavissa. Veeti suoritti ihan ok seuraamisella hihnassa seuraamisen. Kuvio oli pitempi kuin ennen, ja siinä oli vain muistaakseni yksi pysäytys seuraamiskaavion keskellä, joten se olisi vaatinut koiralta paljon enemmän keskittymistä kun mitä meillä oli. Joten annoin sen vuoksi Veetille tuplakäskyjä etenkin vapaana seuraamisen yhteydessä, mitkä rokottivat arvostelua. Veetille vaikeimpia ovat oikealle käännökset, joissa helposti välimatkaa tulee se puolisen metriä tai metrikin, jos Veeti ei ole kuulolla. Mutta arvostelut kytkettynä 7, vapaana 5.

Maahanmeno meillä meni nollille, mutta nyt en kyllä muista varmaksi miksi. Annoin Veetille tuplakäskyn, ja ilmeisesti toinen käsky tuli minulta liian myöhään ja siksi 0. Luoksetulo jäi tässä kokeessa kuitenkin harmittamaan eniten. Sillä tuomarikin sanoi liikkeen jälkeen, että itse eteentulo oli aivan esimerkillisen upea (tämä onkin mielestäni Veetin paras liike), mutta kun tuli aika siirtyä sivulle, niin Veeti jäikin haistelemaan jotain maasta ja meinasi lähteä sitä hajua seuraamaan, jolloin jouduin käskyttämään sen takaisin (arvostelu 6). Liikkeestä seisomiseen Veetillä keskittyminen riitti jotenkin, mutta kun se tuomari oli niin kiva, että sitä meinattiin lähteä haistelemaan, niin Veeti irtosi liikaa sivulle, joten 0. Myös estehyppyä Veeti ei enää halunnut suorittaa, vaan meni kurkkiman esteen yli, että löytyykö sitä namia sieltä takaa, joten siitäkin 0. Kokonaisvaikutus 7 ja yhteispisteet 84, eli ei tulosta.

Mutta kokonaisuudessa kaikista opittiin jotain ja saatiin sitä tärkeää koekokemusta, ja ainakin nyt tiedän mistä Veetin käytös johtuu. Ja ollaankin jo sen eteen alettu tekemään töitä, sillä ihan itsehän olen Veetin liian riippuvaikseksi namista saanut.

Mutta nyt on sitten pari viikkoa seuraavaan kokeeseen, joka on 7.6, Kangasalla, joten vielä on aikaa treenata.